06 maart 2013

Ronde plantenbakken

Ronde plantenbak EASY - terras-pot.nl
Ronde plantenbakken - daar denken we het eerst aan wanneer we er over denken de tuin of het terras met bloempotten te verfraaien.

Dat is ook de meest traditionele vorm voor een bloembak. De Griekse vazen en de Romeinse sierpotten waren al rond. En als we in Toscane zijn, dan klopt ons hart voor de authentieke plantenbakken, die we daar overal aantreffen. 

Tegenwoordig hebben we een ongelooflijk brede keuzemogelijkheid om exact de juiste ronde plantenbak voor onze persoonlijke omgeving te vinden. Of we nu een strakke en moderne tuin hebben of een romantisch balkon, we kunnen met de bloembakken de sfeer onderstrepen of juist een heel apart accent zetten. 

Kies de ronde plantenbak die bij je past


Voor wie voor de traditionele uitstraling gaat, is de ronde plantenbak IDRA een fantastische keus. De versieringen zijn gebaseerd op de terracotta bloembakken, die je overal in Toscane en in Italiaanse tuinen kunt vinden. Natuurlijk kun je dan kiezen voor terra di siena (licht) of terracotta (donkerder) als kleur om die authentieke sfeer te creeren. Maar tegenwoordig zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar - een mooie stijlbreuk die een heel eigen karakter toont. 

Er zijn tegenwoordig ook heel moderne en strak uitgevoerde kunststof plantenbakken. De pure en eenvoudige vorm is een mooie tegenhanger voor uitbundige planten. En helemaal in stijl is een strakke pot met een in vorm geknipte plant, zoals een buxus. Hiervoor is de ronde plantenbak LIRA heel geschikt. 

Helemaal fleurig wordt het met de nieuwste krachtige kleuren zoals appelgroen of purple. Als je hier een bijpassende plant kiest, heb je een mooie blikvanger. Prachtig voor een speciaal accent of een spannend effect. Kies hiervoor de ronde plantenbak EASY

Als je meer van vierkante plantenbakken houdt, volg dan de link voor een artikeltje over deze bloembakken. Over hoge terraspotten bericht ik later.