13 maart 2013

Hoge terraspotten

Hoge terraspotten AQUILA
terras-pot.nl

Hoge terraspotten brengen stijlelementen in de tuin

Spelen met hoge plantenbakken is een mooie manier om te werken met verschillende hoogtes in de tuin. Naast struiken, bomen en coniferen die de hoogte in kunnen schieten, is het ook wel eens leuk om een lage plant op hoger niveau te brengen. 

Mooi geknipte buxusbollen, een afhangend conifeertje, bloeiende heide of viooltjes  - de keuze is groot. Op de foto zie je een groep hoge terraspotten van het model AQUILA.

Kies voor terraspotten in een relatief onopvallende kleur om de planten extra aandacht te kunnen geven. Vorm, bloemblad, kleur - er zijn heel veel redenen om de plant alle opmerkzaamheid op zich te laten vestigen. 

Hoge terraspotten - knallende kleuren

Een andere mogelijkheid is om juist te kiezen voor hoge bloembakken die opvallen door hun kleur. Zij kunnen het meest donkere hoekje in de tuin opfleuren. Of de aandacht afleiden van een stukje tuin dat nog in ontwikkeling is en daardoor nog niet in optimale conditie. Er zijn meer en meer kleuren verkrijgbaar, maar wit lijkt de meest gevraagde kleur om accenten te zetten. Hoewel ook paarse kleurnuances in opkomst lijken te zijn. 

Tegen een witte muur komen de donkere modellen weer heel goed tot hun recht. En ook het vertrouwde terracotta of liever nog het Toscaanse terracotta - dat vaak terra di siena heet en een beetje een verweerde uitstraling heeft - kan de stijl van je tuin onderstrepen 

Hoge terraspotten - bijzonder design 


Hoge terraspot AURIGA
terras-pot.nl
Er zijn ook hoge terraspotten die door hun bijzondere design de aandacht op zich vestigen. Door de keuze van de plek en de beplanting kan dit echt in het oog springen of heel elegant op de achtergrond aanwezig zijn. Het is vaak prachtig als een tuin zijn schoonheid ook op het tweede gezicht nog een extra dimensie geeft. 

Model AURIGA van terras-pot.nl is zo'n hoge terraspot, die zowel een hoofdrol kan spelen als een stijlvolle onderstreping van de elegantie van je tuin kan betekenen. Maar het is niet het enige bijzondere model dat terras-pot.nl aanbiedt. 

Neem er maar eens een kijkje zou ik zeggen. :-)


Hoge terraspotten als verlichte bloempotten 


En - hoe kan het ook anders op deze site - de verlichte bloempotten kunnen uiteraard ook het tuinieren op verschillende hoogtes nog eens extra accentueren. Door het licht dat onder de planten straalt creeer je een heel bijzondere atmosfeer. 

Gewoon eens even spelen met alle mogelijkheden. Eerst in gedachten en dan in je tuin...